Αλυσιδωτή επέκταση σε σειρά μετώπων που θα εμπλέξουν Ρωσία, ΕΕ, Κίνα και ΗΠΑ σε μια παγκόσμια σύρραξη, μπορεί να προκαλέσει η σύγκρουση στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το warnews247.gr, στην ΕΕ πλέον φοβούνται ανοιχτά μια γενική ανάφλεξη στην Ανατολική Ουκρανία που μπορεί να προκαλέσει πόλεμο στην Υπερδνειστερία, αναγκαστική εισβολή των Ρώσων και κάθοδό τους μέχρι την Μολδαβία και εμπλοκή ευρωπαϊκών δυνάμεων έναντι των ρωσικών.
Εν συνεχεία φοβούνται εισβολή της Κίνας στην Ταϊβάν, νέες κυρώσεις κατά Κίνας και Ρωσίας από ΕΕ και ΗΠΑ, μεταφορά πυρηνικών πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ που θα στοχεύουν την Ρωσία και στόχευση των ευρωπαϊκών πόλεων από αντίστοιχους ρωσικούς πυρηνικούς πυραύλους.
Εν ολίγοις Γάλλοι και Γερμανοί θεωρούν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ενός Γ’ ΠΠ με αντιπάλους που μπορεί να είναι και ισχυρότεροι από την ισχύ που μπορούν να δεσμεύσουν μαζί με τις ΗΠΑ.
Oι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας είχαν τηλεδιάσκεψη στην οποία συζήτησαν την κατάσταση σε Λευκορωσία, Συρία, Λιβύη και Ουκρανία.
Η τελευταία αυτή τηλεδιάσκεψη θορύβησε το Κίεβο γιατί πιστεύουν πως η μοίρα του θα αποφασιστεί χωρίς την δική του παρουσία.
Κατά μια έννοια οι «τέσσερις της Νορμανδίας» αντικαταστάθηκαν από τους «μεγάλους Τρεις» οι οποίοι θα πρέπει να συνεργαστούν όχι μόνο για να λύσου ευρωπαϊκά θέματα αλλά και παγκόσμια.
Και αυτό δεν είναι υπερβολή.Η ανάγκη σύγκλισης μιας άτυπης τριμερούς έγκειται στο γεγονός της κλιμάκωσης μιας προπολεμικής κατάστασης γύρω από Donbass και Crimea.
Το Internet έχει γεμίσει με φωτογραφίες τραίνων με τεθωρακισμένα οχήματα που αποστέλλονται από την Ουκρανία και την Ρωσία σε ένα πιθανό πολεμικό μέτωπο.
Η πιθανότητα το Κίεβο με μια εντολή από την Ουάσινγκτον, να θέλει να επαναλάβει το σενάριο «Καραμπάχ» εναντίον των DPR και LPR είναι πολύ υψηλή.
Η Μόσχα φοβάται κίνηση αυτοκτονίας του Κιέβου στην Κριμαία με παρότρυνση της Ουάσινγκτον
Όπως αναφέρουν ρωσικές πηγές το ρωσικό ΥΠΑΜ έχει κι άλλον πονοκέφαλο:
Υπάρχει πιθανότητα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να προχωρήσουν σε
πρόκληση όχι μόνο ενάντια στις μη αναγνωρισμένες δημοκρατίες αλλά επίσης
και κατά της ρωσικής Κριμέας.
Έχουμε επανειλημμένα τονίσει σχετικά με την πιθανή απάντηση του Κρεμλίνου, αλλά γιατί η Γερμανία και η Γαλλία που υποστήριξαν την Ουκρανία το 2014 μετά την πτώση του Β.Γιανουκόβιτς, επέλεξαν να μιλήσουν με την Ρωσία;
«Η απάντηση είναι απλή: Ούτε το Βερολίνο ούτε το Παρίσι θέλουν μια πλήρη εμπλοκή σε έναν ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.
Είναι μια νέα αγορά για τα ευρωπαϊκά προϊόντα και μια φθηνή εκπαιδευμένη εργατική δύναμη αλλά ένας πόλεμος με πυραύλους και άρματα μάχης είναι μη αναγκαίος και ακόμα περισσότερο δεν θέλουν αυτό που θα ακολουθήσει την ολοκλήρωσή του.
Η Τουρκία με στρατιωτική βία πήρε μέρος της Βόρειας Συρίας. Τουρκικά στρατεύματα ήρθαν στην Λιβύη όπου η Άγκυρα επισήμως καθόρισε θαλάσσιες ζώνες με την κυβέρνηση της Τρίπολης.
Φαίνεται πως οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να πολεμήσουν στην Ανατολική Μεσόγειο εναντίον της Ελλάδας.
Η Τουρκία επίσης βοήθησε το Azerbaijan με την βία να λύσει το ζήτημα στο Nagorno-Karabakh και τώρα στρέφεται προς την Κεντρική Ασία.»
«Οι «νεο-οθωμανικές» πολιτικές του Ερντογάν ενέπνευσαν το Κίεβο να προσπαθήσει να προωθηθεί στο Donbas» λένε στην Μόσχα.
Σύμφωνα πάντα με το warnews247.gr, αν η Washington δώσει το «πράσινο φως» τότε οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα προσπαθήσουν να επιτεθούν στην Κριμαία ξεκινώντας μια πρόκληση στα σύνορά της.
Και αυτό μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγαλύτερες συνέπειες που δεν θα ταίριαζαν σε Γαλλία και Γερμανία.
Βέβαια το γεγονός ότι η ρωσική Αεροπορία του 2021 είναι κατά πολύ ισχυρότερη από την ρωσική Αεροπορία του 2014, καθότι διαθέτει όλα τα υπερσύγχρονα Su-35, Su-34, Su-30 ακόμα και τα έξι νεοπαραληφθέντα Mig-35 συν τα διπλάσια επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 και Mil Mi 28, προκαλεί εύλογες απορίες πως επέλεξαν στο Κίεβο να ετοιμάζονται για μια επίθεση κατά ενός πολύ υπέρτερου αντιπάλου.
Είναι σαφές ότι υπάρχει υπερατλαντική «προώθηση» αλλά, το να περιμένουν άμεση εμπλοκή αμερικανικών δυνάμεων έξω από τα ρωσικά σύνορα όπου η ρωσική πολεμική μηχανή είναι κυριολεκτικά πανίσχυρη (λόγω εγγύτητας), είναι ουτοπικό.
Για ποιους λόγους Γερμανία και Γαλλία δεν θέλουν εμπλοκή τους στην Ουκρανία
Οι Ρώσοι αναλυτές πάντως θεωρούν πως για συγκεκριμένους λόγους Γερμανία και Γαλλία δεν θέλουν με τίποτα εμπλοκή τους στην Ουκρανία (την θέλουν όμως οι ΗΠΑ και κάνουν τα πάντα για να τους αναγκάσουν να εμπλακούν).
Πρώτον, στην περίπτωση αντεπίθεσης των ρωσικών στρατευμάτων προς την ουκρανική κατεύθυνση, η ΕΕ θα πρέπει να θέσει νέο πακέτο κυρώσεων εναντίον της Μόσχας.
Για το Βερολίνο ειδικότερα θα σημάνει το άδοξο τέλος του Nord Stream 2 που είναι σίγουρο ότι δεν θα ευχαριστήσει την Καγκελάριο Α.Μέρκελ.
Η οικονομική συνεργασία μεταξύ ΕΕ και Ρωσικής Ομοσπονδίας θα εξαερωθεί.
Δεύτερον, το Κίεβο μπορεί να αιτηθεί για στρατιωτική βοήθεια από το ΝΑΤΟ και να ζητήσει την είσοδο συμμαχικών στρατευμάτων στην περιοχή του. Ο αντίστοιχος νόμος για την αίτηση τέτοιας άδειας έχει ήδη ψηφιστεί.
Εάν Γερμανοί και Γάλλοι στρατιώτες βρουν τους εαυτούς τους στην Ουκρανία σε μόνιμη βάση, αυτό θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη χειροτέρεψη των σχέσεων Βερολίνου-Παρισιού και Μόσχας.
Τρίτον, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις εχθροπραξίες στην Ανατολική Ουκρναία ως δικαιολογία για να ανανπτύξουν μεσαίου βεληνεκούς πυρηνικούς πυραύλους στην Ευρώπη για να «αντιμετωπιστεί η ρωσική επιθετικότητα».
Ως απάντηση το ρωσικό ΥΠΑΜ θα αναγκαστεί να στοχεύσει τις αντίστοιχες χώρες με τις Στρατηγικές Πυραυλικές δυνάμεις.
Κανένας Ευρωπαίος δεν το θέλει αυτό.
Αλλά όλα αυτά είναι πολύ μακριά από τις πιθανές αρνητικές συνέπειες. Ένα παράδειγμα αναγκαστικής λύσης στο πρόβλημα μπορεί να γίνει μεταδοτικό.
Ρουμανία και Μολδαβία μπορεί να μπουν στον πειρασμό να συντρίψουν την Υπερδνειστερία με στρατιωτικά μέσα.
Η Ιαπωνία έχει την δυνατότητα να προβεί σε ναυτικό αποκλεισμό στις Κουρίλες νήσους για την επιστροφή τους σε αυτήν.
Το Πεκίνο μπορεί τελικά να επιχειρήσει να δώσει τελική λύση στο «θέμα Ταϊβάν», το οποίο θα προκαλέσει ευρωπαϊκές και αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του, περιπλέκοντας την οικονομική συνεργασία Γαλλίας, Κίνας και Γερμανίας, αλλά θα ανακινηθεί και ζήτημα Ανατολικής Πρωσίας η οποία δόθηκε στην Πολωνία μετά τον Β’ ΠΠ.
Μια παγκόσμια σύρραξη που θα ξεκινήσει από μια ουκρανική «χιονόμπαλα»
Θα πρόκειται για μια «χιονόμπαλα» που θα εκτοξευτεί από ένα βουνό (Ουκρανία), που θα οδηγήσει σε μια πραγματική χιονοστιβάδα, που θα καταπλακώσει τα πάντα στο διάβα της.
Σημειώστε ότι Μέρκελ, Μακρόν και Πούτιν, συζήτησαν μεταξύ τους και Συρία, Λιβύη και Ουκρανία.
Είναι στο συμφέρον τους να εμποδίσουν μια ανεξέλεγκτη αλυσιδωτή αντίδραση από το να ξεκινήσει η οποία μπορεί να καταλήξει πολύ εύκολα στον «Πόλεμο όλων των πολέμων», στον εφιαλτικό Γ’ ΠΠ που μόνο σε ταινίες τον έχουμε υποψιαστεί πως θα είναι...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου